العبرية עברית

הפדרציה (ההתאחדות )העולמית של יצירתיות אינטלקטואלית וספרותית
Global Union for Creative Ideology and Literature
חוק בסיסי
פרק א: הוראות כלליות
סעיף 1-. הגדרה
1 .פדרציה עולמית של יצירתיות אינטלקטואלית וספרותית היא ארגון תרבותי גלובלי, ללא מטרות רווח שבסיסה בעבודתה על הערכים האנושיים העליונים בערבות להכרזה האוניברסלית בדבר זכויות אדם
2 .איחוד הוא התנועה של החברה האזרחית שאינה גזענית, ללא שייכות פוליטית או מפלגתית, לחברות הבחירה אישית וחופשית.
3. לכבד את הפרטיות של הזהות התרבותית של מדינות ועמים ויחידים מבחינה אינטלקטואלית ומוסרית, הוא אחד מסימני איחוד אבן היסוד החשוב ביותר.
4 . איחוד פועל להגברת הבנה וכבוד בין תרבויות האנושיות השונות, ופועל לתמיכה בשיתוף פעולה תרבותית, כמו גם להעשיר את החוויה האנושית .
סעיף 2- . השם
א. בשוודית:
Globalt Förbund för Kreativ Ideologi och litteratur
ב. באנגלית:
Global Union for Creative Ideology and Literature
ג. בערבית: الاتحاد العالمي للإبداع الفكري والأدبي
ד. הקיצור הרשמי המאושר : GUCIL
סעיף 3 – . יעדים כלליים
1. קידום של סצנה תרבותית אנושית של מחשבה וספרות ומשחררת אותו מתלות מדינה וקיפאון למצב של קידום, מקורית ושדרוג.
2. איחוד המושגים של חירות, צדק וזכות האדם לחיות וחופש הביטוי עבורו על פי הכללים של כבוד לזולת.
3. לספק סביבה נכונה ובריאה ליצירתיות אינטלקטואלית וספרותית כולל העשרת ערכי נוף התרבותיים ומשוא פנים הומניטרי מושגים של מטרה משותפת והטיה ליושר ומעשה טוב ויופה.
4 . כדי לבנות גשרים של תקשורת בין תרבויות השונות הומניטריות באמצעות דיאלוג רציני וכנים המבוססות על כבוד והבנה, ובאמצעות תקשורת ואינטראקציה, ונצחונו של ימין.
5. היווצרות נוהלה של אינטלקטואליה וספרות המשקפת בבירור את התכונות האופייניות לתקופה זו ומשקפת את המציאות בלי לחתוך את השורשים או בהפצצות של סניפים.
6. הקמת תכונות של תכנית ביקורתית ,אינטלקטואלית, וספרותית ברורה המייצגת מקרה ברור של חזון וראייה.
7. תקשורת והתכנסות בין האינטלקטואלים של סופרים והוגי דעות, כוללים תרמו לחיזוק בקשרי ידידות והבנה, כולל עבודה משותפת למסגרת משרתת מטרות גבוהות יותר.
8. איחוד כאגודה מקצועית משפטית מגינה ושומרת על זכויותיהם של חבריה ושומרת על הזכויות המוסריות שלהם ופועלת כדי לשרת את שניהם דרך פרסום בעיתון או מדיה או באמצעות האינטרנט..
9. להתחשב ולהתעניין באינטלקטואלים ובסופרים לפתור כל הבעיות שלהם בניתוח כולל פתרון קובע את המשמעות של משפחה, ולתרום להעשיר את מערכת היחסים האנושית ביניהם.
10. לעבוד על צדק אמיתי ליוצרים של האומה ולהדגיש על אפיונם מבחינה ספרותית כאנשי ככוכבים ומדענים, וזה יעזור להם ליותר יצירתיות והעשרה, זה כולל לפתוח להם פלטפורמות המדיה המקומיות ובעולם ולתעד את תפקידם ואת היצירתיות שלהם על ידי כל האמצעים העומדים לרשותם.

סעיף 4 – . אמצעים ומנגנונים
1. פעולה קולקטיבית משותפת בהתאם לחזונות שונים בהקשר של תכנית לימודים שנקבעה ספציפית ולהבטיח את זכותו של חבר בחופש הביטוי של דעות וחזון, ורואים את מה שמתאים מהם.
2. לכבד את הפרטיות של החבר ולהבין את הפערים והשוני כסיבה להעשרה ולא לדחייה.
3. הדיאלוג ממשיך אימוץ מנגנון וכבוד צפיות במסגרת הכללית.
4. מחויבותו של האיחוד לאורינטציה התרבותית בהגות, בספרות ולא להחליק למסלולים אחרים או התערבות בנושאים שאינם משרתים את המטרות הכלליות.
5. יוזמה להשפעה חיובית על המצב התרבותי ואת הדרך לשיתוף פעולה הדוקה יותר ומתוחכם יותר באמצעות ארגון כנסים, הרצאות ואירועים תרבותיים שונים.
6. השתתפות פעילה בפעילויות ואירועי תרבות אחרים במטרה להשפיע השפעה פעילה וכדי להעשיר את
הסצנה.
7. לאיחוד הזכות לתמיכה כספית לפעילויות תרבותיות וקוגניטיביות בין אם זה ברמת פרופיל רשמי וחינוכי, או באמצעות השתתפות בפרויקטים המשרתים את האיחוד ולהשיג את מטרותיו.
8. לתמוך בנוף התרבותי ולספק חממה ליצירתיות, במיוחד במדינות עניות באמצעות הקמת בתי ספר, מכללות וקביעתה או באימוצם של איגודים מקומיים המזוהים.
9. תנועה תרבותית שמטרתה להעלות את המודעות ולעורר מצב של הבנה וכבוד הדדי הומניטרי על ידי בניית גשרים תרבותיים בין זהויות שונות, ובאמצעות יצירת מצב של דיאלוג תרבותי שמטרתו חיובית.
10. לעבוד בתחום של גירסאות תרבותיות וקוגניטיביים בתחום התרגום של ספרים ופרסומים ליצור מצב ידע שמדגיש את הדמיון והשוני בין זהויות תרבותיות שונות וגם לעבוד כדי להעשיר את החוויה האנושית ולחזק את מערכות היחסים שלהם.
11. מסגור, פיתוח ויישום של פרויקטים שונים המשרתים את מטרותיהם בתחומים שונים, ובכלל זה חינוך, תרבות, דפוס והוצאה לאור, הפצה ותקשורת בכל צורותיה, וכן הלאה.י.
12. הקמת קרן ביטחון סוציאלית לחברי האיגוד כדי לתרום לחברים לתמיכה כספית במקרים של הומניטרי.
13. לערוך כנס שנתי לכבד את היוצרים ואישים המשרתים את הסצנה התרבותית כדי לבסס את הפרס הבינלאומי המתמחה ביצירתיות אינטלקטואלית וספרותית.
14. תקשורת ושיתוף פעולה עם מוסדות מקומיים ובינלאומיים כדי לשרת את הכיוון הכללי ולהשיג את המטרות של האיגוד הכללי.
15. השמירה על זכויות הקניין הרוחני ויצירות ספרותיות ולבעליהם באמצעות תיעוד מוסמך וכיסוי משפטי מהאיחוד.
.
סעיף 5 – מבנה משפטי.
לאיחוד המשפטי אישיות משפטית עצמאית המורכב מאנשים ודמויות שהשתייכו גם בתוך המדינה או ממדינות שונות בעולם שקבלו באופן רשמי את חברותם ומקיימים את התנאים ופקודות ספציפיות.

.סעיף 6- קבלת החלטות:
מקבל ההחלטות היא הוועידה הכללית מסתיימתפקיד זה בבחירתה של מועצת המנהלים, שהופך למקבל ההחלטות באיחוד.

סעיף 7- מטה הנהלת האיחוד
המטה של מועצת המנהלים הוא איחוד שוודיה או כל מדינה נקבעה בהתאם לוועידה הכללית של נתונים מצבית.

סעיף 8- קבלת החלטות וחתימה
מורשה חתימת קבלת ההחלטות באיחוד הוא איחוד מועצת המנהלים הזכות למועצה לאשר לאדם או שני אנשים או יותר כפי שימצא לנכון בהתאם לנסיבות הספציפיות .

סעיף 9- חשבונות לוח השנה
האיחוד תומך בלוח השנה האזרחי, ומתחילה התקופה הכלכלית השנתית של האיגוד מתחילת ינואר עד סוף דצמבר (1/1 – 31/12)

סעיף 10- פרשנות של חוקים ובקרות:
הפרשנות של בקרות וחוקים בחוק זה או כפי שקבל מההתפתחויות היא בסמכותו של דירקטוריון החברה באיחוד, במקרה של הבדל בפרשנות של המושגים על מה שההחלטה תידחה עד כינוסה של הוועידה הכללית, ובמשך תקופה זו, למועצת המנהלים של האיחוד הזכות לעשות זאת.

סעיף 11- תיקון המערכת הראשית
לתיקון הוראות כלשהן בחוק זה יש צורך בהחלטה של הוועידה הכללית, ובה לפחות שלושה רבעי אחוז חברים מורשים להצביע.

סעיף 12- הפרת הסכם האיחוד
כדי להפר את האיחוד נדרשת החלטה הכרחית לפחות ארבעה חמישיות מחלקם של חברים מורשים להצביע בשני מפגשים רצופים לכינוסה של הוועידה הכללית שלהם, ביניהם לפחות שנה שלמה.

*** פרק ב ‘: חברות וכל מה שקשור בה
סעיף 14- חברות באיגוד
* לכל אדם המאמין בגישת האיחוד ותומך במטרות ומכבד את דרכו הזכות לבקש חברות באיחוד על ידי מתן בקשה רשמית בזה. מועצת המנהלים של האיגוד או אלה שהאצילו עניין זה הזכות לקבל או לדחות את הבקשה בהתאם לחזונו.

** סוגי חברויות
1 . חברות רגילה: כאשר תתקבל הבקשה של חבר תוענק לו החברות ולאחר מכן משלם דמי מנוי מחויבים ותכופים.
2. חברות פעילה: כשהחבר משלם דמי מנוי מחויב ברציפות במהלך השנים שבמהלכו הוא יכול לראות אינטרס ברור ותפקיד חיובי בהשגת המטרות של האיחוד.
3. חברות לא פעילה: כאשר תתקבל בקשת החבר ותוענק לו חברות ולאחר מכן משלם דמי מנוי לסירוגין ולא נראה מעוניין בתפקיד ובהשגת המטרות של האיחוד.
4. חברות כבוד: שתיתן על ידי מועצת המנהלים של האיחוד סלקטיבי עבור כל אחד מהמועמדים שתרם לתמיכה מוסרית לאיחוד מבחינה מוסרית ומהותית וסייע בהשגת מטרותיו.
.** סעיף 15 – דמי חברות : שלטון המועצה מחליט לבחור אגרות שנתיות לחברויות. דמי חבר בסניפים ובחטיבות נקבעים על ידי הדירקטוריון בהסכמת האיחוד עם מועצת המנהלים של הסניף. דמי חבר משולמים בזמן לחשבון בנק נתמך על ידי האיחוד.
סעיף 16- זכויות החבר וחובותיו :
א. לחבר הזכות להשתתף באירועים ופעילויות מאורגנים לחברים.
ב. לחבר הזכות להיות מסופק עם מספיק מידע על מצב האיחוד דרך הוועידה הכללית.
ג. לחבר את הזכות לשמור על הזכויות של האיחוד הספרותי כפי שפורסמו בעיתון, וכי האיחוד תומך ביצירתיותיו באמצעים העומדים לרשותו ובתנאים מאישורים.
ד. לחבר הזכות להביע דעה על תוכנית לימודים “גישה” וביצועם הכללי באמצעות הוועידה הכללית .
ה. לחבר מוסמך הזכות לבחור את מועמדי המעוצה .
ו.החבר חייב לדבוק בחוק היסוד של האיחוד ובהחלטות שהונפק על ידיו.
ז. במקרה של פירוקה של ברית אין לחבר הזכות לתבוע כל רכוש או כסף.
ח.על החבר לשלם דמי חבר וכל אגרה אחרת ישלם החבר אשר תוחלט על עניינים מסוימים מביאה לתועלת, כפי שההנהלה תקבע.

** סעיף 17- ביטול החברות :
* כל אחד מהחברים רוצה להפסיק את חברותו באיחוד להגיש בקשה להנהלה, מראה את הרצון לעצור את המימוש של זכויותיו המשפטיות באופן מיידי.
* כל אחד מהחברים שלא שילם דמי חבר במשך שנתיים יחשב כמגיש בקשה למחוק את שמו מהחברות והמקרה שלו יטופל בהתאם לתפיסה זו ואת הסרת שמו מרישומי החברות באיחוד.
סעיף 18- מחיקת החברות :
*חברות באיגוד לא תמחק ותבוטל למעט במקרים של אי – תשלום דמי חבר או דמי חברות הפועלים כהישג שלילי או לעכב מטרות האיחוד או ישירות פגעו באינטרסים של האיחוד וברכושו.
* החלטה לבטל את החברות עשויה להיות קבועה או זמנית מאותו הזמן שההחלטה תצא לאור.
* אם יוכח בחקירה את העניין שביטול זה לא מספיק נגד חבר מסויים הזכות להנהלה להסתפק באזהרה.
* אין החלטה עשויה להיות מונפקת או השעיה או אזהרה מפני מחיקה של חבר לפני שהוא יקח מספיק זמן כדי להסביר את נקודת מבטו ולקבוע את נסיבות האירוע שיהיה נושא לבדיקה והזמן שינתן לו לא פחות משבועיים.
* החלטה מבטיחה את זכותו של חבר על פסק הדין להגיש ערעור.
*ההחלטה מועברת לחבר תוך שלושה שבועות מיום ההוצאה של כתב ידי מכתב רשמי.
* החלטות האיחוד יוצאות לאור ועל החבר שרוצה לערער לעשות זאת בתוך שלושה שבועות ממועד הנפקת ההחלטה בהתאם למסגרת חוק היסוד של האיחוד.

פרק שלישי: הצבעה ובחירות
* סעיף 19- וועידה כללית
*הוועידה הכללית של האיחוד היא המקור העליון של חקיקה והכנס מתקיים אחת לארבע שנים בלוח השנה האזרחית בזמן ובמקום , שנקבעים על ידי מועצת המנהלים .
* לדירקטוריון לסדר כדי להזמין את חברי הוועידה הכללית לפני כשלושה שבועות הוא ימצא לכל מנגנון המתאים היה אמור להיות בדואר אלקטרוני או על ידי פרסום בעיתון מקומי או לפרסם אותו באתר האינטרנט של האיגוד.
* בהזמנה זו נקבע הזמן והמקום נוסף לכך הסדר של הפגישה וסיכום של נושאים חשובים לדיון שעל העמית להכין.
** סעיף 20- ההצעות המוגשות:
* ההנהלה וגם החבר יכולים להציע הצעות לדיון בוועידה הכללית, על מנת לשרת את טובת האיחוד. כל חבר חייב להגיש הצעה לדיון כדי לספק עותק כתוב שלו להנהלה לפחות לפני ארבעה שבועות ממועד הוועידה הכללית ועל ההנהלה לקיים פגישה להודיע שהיא נתנה תשובה בכתב.
* * סעיף 21- זכות ההצבעה וההצעה:
* זכות הצבעה וההצעה היא לחברים פעילים בלבד.זכות הצבעה היא זכות אישית ,אין זכות לכל חבר להעניק לאחרים בשום גוף.לחברים שאין להם זכות הצבעה, הזכות להשתתף בדיון .
* * סעיף 22- קבלת החלטות:
*לוועידה הכללית הזכות לקבלת החלטות לפי מספר חברים של בעלי זכות הצבעה ונוכוחותם בהתאם לבקרות כלליות.
* * סעיף 23- קבלת ההחלטה והצבעה:
* במקרה של כינוס הוועידה הכללית של האיחוד לכל אחד מהחברים הפעילים יש לו זכות לקול אחד.
* ההצבעה אינה סודית , במקרה של בחירות ההצבעה יכולה להיות סודית בבקשה מוצדקת.
* אם ההחלטה לא פותרה בהצבעה ליו”ר הקול המכריע .
* בחירתו של יו”ר מועצת המנהלים היא על פי רוב הקולות של שלושה רבעים מהחברים, בחירתם של יתר חברי המעוצה היא על פי רוב של שני שלישים.
* ההצבעה על ההחלטות הוא של רוב המחצית.

* * סעיף 24- הזכות להתמודד בבחירות:
*הזכות להתמודד לחברות במועצת המנהלים היא זכות לכל חבר פעיל שיש לו זכות הצבעה באיחוד.
* הזכות להתמודד לנשיאותו של מועצת המנהלים היא זכותו של כל חבר פעיל וזכותו להצביע באיחוד שסיים לפחות חמש שנים חברות באופן פעיל.
* הזכות להתמודד לשלושה מחזורים ראשונים מוגבלת על החברים המרכיבים את הוועדה.
** סעיף 25- החלטות הוועידה הכללית:
* באמצעות הוועידה הכללית יתקיים טיפול בבעיות הבאות והחלטת החלטות שנכתבות ליישום.
* לפתח מערכת ספציפית לפגישה הן במונחים של תזמון או תוכן.
*בחירתו של נשיא הוועידה ומזכ”ל.
* בחירת מבחר של תכנים ומשקיף לקולות .
* לוודא שהאסיפה הכללית הייתה כדין וכראוי.
* להודיע על הרשימה של התכנית נקבעה לפגישה זו.
* סקירה של פעילות המחלקה בתקופת הניהול , וסקירה של תקציב האיחוד האירופי לשנת הכספים הקודמת .
* סקירת רמת הביצוע של ההנהלה בתקופה המנהלית.
* לקבוע את היישום המנהלי של התכנית לתקציבים עתידיים ולקבוע על פי התוכניות שהועלו.
* מענה להצעות שהועלו על ידי ההנהלה והחברים של האמור במגבלת הזמן החוקי.
* בחירתו של הדירקטוריון של האיחוד על פי סדר הציבורי.
*כל נושאים אחרים.
** סעיף 26- הוועדה הכללית לשעת חירום:
* הנהלה יכולה לקרוא לישיבת חירום של הוועידה הכללית. היא ממוקמת על אחריותה של ההנהלה שקראה לועידה כללית, אם ביקש משקיף או עשירית ממספר חברים שיש להם זכות הצבעה זאת. חייבים להגיש בקשה כזו בכתיבת מכתב רשמי המלווה את הסיבות לכך. כשתקבל ההנהלה את הבקשה תודיע בתוך שבועיים מהמועד,
וכינוסה של הוועידה הכללית בתוך חודשים ממועד הבקשה ,ההזמנות יהיו מוכנות שבוע לפני הכנס באמצעים העומדים לרשותה או להודיע בעיתון המקומי ,ההזמנה חייבת לכלול סיכום חשוב על מה רוצים לדון בכנס, גם את הזמן והמקום של הישיבה. בישיבת החירום דנים רק בנושאים ספציפיים וחוק ההצבעה והדיווח יהיו שייכים לנושא הטקסט עשרים ושלושה ועשרים וארבעה.
**פרק ד ‘: הוועדה להכנת בחירות:
* סעיף 27- הרכב ומנוי :
* וועדת ההכנה לבחירתו מורכבת מנשיא וחברים שנבחרו על ידי הוועידה הכללית בעבר.
* רצוי להכיל בועדה זו ייצוג של שני המינים וקבוצות גיל שונים .
* לוועדה הזכות לבחור לה סגן נשיא.
*הוועדה מתכנסת כאשר קורא לזה הנשיא או מחצית ממספר חבריה לפחות.
* הוועדה תשאל מתי מסתיימת התקופה הניהולית והאם הם רוצים להתמודד לתקופה הבאה, ולקבוע מי המועמדים לתקופה הבאה ולהיעשות זאת לפני הוועידה הכללית לפחות שישה שבועות לפחות.
*הוועדה חייבת להודיע לחברים שיש להם זכות הצבעה את הצעותיהם ואת רשימת המועמדים לפני כינוס הוועידה הכללית לפחות שבועיים.
** פרק ה ‘: מועצת המנהלים “הדירקטוריון”
* סעיף 28- הרכב
* איחוד מועצת המנהלים מורכב מיו”ר וכמה חברים מרכזיים אחרים בוחרים מתוכם סגן נשיא מזכיר ורואה חשבון.
* כאשר חוסר היכולת של חבר לממש את עבודתו כראוי יש למנות ממלא מקום מהרשימה של החברים שנבחרו על פי הסדר עד הכנס בשנה הבאה.
* עם מותו של אחד מחברי הנהלה לפני תום הקדנציה יש למנות ממלא מקום מהרשימה של אנשי מילואים עד הכנס בשנה הבאה.
* ההנהלה יכולה למנות חבר הנהלה הוא לא חבר באיחוד ואין לו זכות הצבעה או להתמודד על פי הצורך והערכת ההנהלה, אשר לאחר מכן תוענק לו סמכויות מנהליות על ידי מנהל בהתאם למצב שלו מונה.
* * סעיף 29- אחריות מועצת המנהלים:
*כאשר הוועידה הכללית היא לא מתכנסת למועצת המנהלים של האיגוד הסמכות העליונה לקבלת החלטות המשרתות את טובתו של האיחוד.
* מועצת המנהלים בחסות פעילויות מנהלית ויישום מתוכנן של התוכניות, ידאג לאינטרסים של האיחוד וחבריו.
* * סעיף 29- אחריות הדירקטוריון “מועצת המנהלים”:
1. להיות בטוח מיישום נכון ומלא של החוקים שנקבעו בהתאם לנסיבות הספציפיות.
2. יישום ההחלטות וההמלצות של הוועידה הכללית בהתאם.
3. תכנון נכון של עבודה וחלוקת תפקידים במסגרת האיחוד.
4. העבודה על שמירת והגנת ציוד האיחוד החומרי והמוסרי.
5. היווצרות של ועדות המסייעות להשגת מטרות ומעקב חברויות ותיאום משימות.
6. ההכנה לוועדה הכללית.
**. נשיא מועצת המנהלים:.
1. נציג עליון של האיחוד.
2. הנהגת פגישות האיחוד , ניהול זרימת עבודה ומעקב.
3. ניטור ומעקב על מנת להשיג את החוק הבסיסי של האיחוד והיישום של כל חוקי האיחוד כראוי ובמדויק.
4. לדובר האיחוד הזכות למנות מחליף לו בזה.
5. לפקח ולעקוב אחר מצבו הכלכלי של האיחוד בשיתוף פעולה עם רואה החשבון.
6. יש לו את הםמכות לחתום בנפרד או בהשתתפותו של רואה החשבון.
7. ההנחיה לשלוח הזמנות לפגישות ההנהלה.
8. במקרה שיו”ר המועצה לא יכול לעשות את תפקידו, סגן הנשיא של המועצה עושה זה.
9. חלוקת משימות לחברי הדירקטוריון בתיאום עימם.
** מזכיר ההנהלה:
1. הכנת פגישות האיחוד.
2. לדווח בכתב על פגישות שהתקיימו והחלטות שהתקבלו.
3. שמירת הדברים השייכים “אביזרים” לאיחוד הניהולית בצורה בטוחה בנוסף לתיעוד היסטורי של פעילות האיחוד.
4. מעקב על ביצוע החלטות שהתקבלו על ידי הדירקטוריון.
5. יש לו הסמכות לחתום על מסמכים רשמיים רגילים באישורו של היו”ר.
6. כותב דו”ח שנתי מקיף על פעילות ההנהלה והאיגוד.
** החשב:
1. אחראי על איסוף בקשות החברות ולהגיש אותם לאישור ולוודא שחברים משלמים דמי חבר לאיגוד.
2. לעשות נהלים הנדרשים להשגת מימון מהרשויות המוסמכות.
3. אחראי על מתן דוחות כספיים של הרשויות הרשמיות.
4. הוא אחראי על החשבונות השנתיים של האיחוד והשגת התקציב.
5. אחראי על מתן הערכה בסיסית של התקציב לדירקטוריון.
6. אחריות לתשלום מסים הרשמות ותשלומים של האיחוד לרשויות הנוגעות בדבר במועד.
7. במקרים מסוימים ניתן סמכות לתת דוח כספי מקיף או מידע פרטי בהקשר של מסחר פיננסי.
8. אחראי להגשת הצעות לפרויקטים שאושרו על ידי האיחוד.
9. פיקוח על הטיפול ברכוש בסוג של הפדרציה וחסותו של איחוד בנושאים פיננסיים.

** סעיף 30- הזמנות, קבלת החלטות, הצבעה:
* איחוד דירקטוריון נפגש בהזמנתו של נשיא המועצה או לפי בקשתם של לפחות יותר ממחצית חברי המועצה.
* תיכנס המועצה באופן חוקי בנוכחות של לפחות מחצית מחבריה, בכדי שתהיה ההחלטה חוקית על יו”ר של מועצת המנהלים להצביע , בנוסף למחצית מהחברים באופן חוקי להצביע בעד ההחלטה.
*במקרה של מספר שווה של קולות להיות יו”ר הדירקטורין הקול המכריע.
* לא יכול להיות מתן קול לאחרים ,בין אם משא ומתן או בהסכמה או אישור.
*במקרים מסוימים, יכול נשיא המועצה להחליט בהצבעה בכתב או בטלפון או בכל אמצעי אחר.
* במקרה של חוסר היכולת להכריע על החלטה מסוימת אפשר לדחות לפגישה הבאה .
* נקבעת תוכנית עבודה “לוח” לאסיפה על ידי יו”ר הדירקטוריון וחבר אחר שייבחר.
* *הפרק ו ‘: סניפים ומחלקות:
* סעיף 31- ההקמה או פירוק של סניף או סעיף
* איחוד כארגון תרבותי עולמי המוסמך להקמת סניפים או חלקים בארץ או במדינות אחרות בעולם.
* החלטה להקים או לפזר סניף או מחלקה של הפדרציה שהונפקה על ידי הוועידה הכללית הנורמלית או הוועידה הכללית במצבי חירום שקראה למטרה זו.
** סעיף 32- דירקטוריונים של סניפים ומחלקות:
* מנהל סניף או מחלקה הוא התאמן על ידי דירקטוריון משלו המורכב ממנהל הסניף וארבעה חברים אחרים.
*הנהלה נבחרת בכל סניף מהחברים השייכים לסניף ושיש להם זכות הצבעה וההחלטה מוגשת לדירקטוריון לאישור.
* . הדירקטוריון זכאי לבחור חבר באיגוד ולהשתתף בניהול חברות של סניף או מחלקה.
* הדירקטוריון זכאי לפטר כל חבר איחוד של מועצות המנהלים של סניפים או מחלקות מתי שימצא לנכון.

* * סעיף 33 – מבנה סניפים ומדורים:
*חובה שהסניפים והמדורים יהיו שייכים למערכת בסיסית של האיחוד ולעבוד בתוך המסגרות של השגת מטרותיו, תוך לקיחה בחשבון הבדלים פוטנציאליים שהוטלו על ידי החוקים: מקומיים וארציים.
*למועצת המנהלים של האיחוד הנכון בנסיבות מסוימות להתערב בחוגים של סניפים או מחלקות להשגת צדק ויישום הכללים של זכויות וחובות בהתאם לחוק הבסיסי שלה.
** סעיף 34- התקציב ותוכנית העבודה לסניפים ולמחלקות:
*הסניפים או המחלקות מפתחים תכנית פעולה ופרוייקט לתקציב השנתי שלהם לשנים הבאות.
* מגיש פרוייקט תכנית הפעולה והצעת תקציב למועצת המנהלים של האיחוד לאימוץ בזמן.
* למועצת המנהלים הזכות לדחות את התוכנית או את תקציב האיחוד, או שניהם והוא זכאי לתיקון הכרחי להם בהתאם לטפול הניהולי המקיף של האיחוד והמצב הכלכלי או לפי נקודת מבט של צפייה ותוחלת לפיתוח בעבודה תרבותית .

اترك تعليقاً